You are here

Content

Milstoplar i företagets historia

Nutid

Schmersal-gruppen grundade den 1 januari 2016 ett självständigt affärsområde för konsulttjänster under företagsnamnet tec.nicum. tec.nicum-experterna ger råd om alla frågor vad gäller maskinsäkerhet till maskintillverkare och maskinägare. De planerar och realiserar även komplexa säkerhetslösningar över hela världen.

2015

Schmersal-gruppen firade 70 års jubileum 2015. Specialisten för maskinsäkerhet med globalt 1 750 medarbetare växer under jubileumsåret. Schmersal vill expandera närvaron på de internationella marknaderna och stärka sin ledande position som systemleverantör för säkerhetstekniska lösningar.

Schmersal Böhnke+Partner flyttar i december in i sitt nya produktions -och kontorskomplex i Bergisch Gladbach efter cirka 1 år byggtid. Företagets nya adress är inriktat på tillväxt: Det omfattar 1 350 m² kontorsyta och en tillverkningsfabrik med totalt 3 400 m² yta för produktion och lager.

2014

Böhnke + Partner GmbH, ett dotterbolag till Schmersal-gruppen lägger första stenen till en ny kontors och produktionsbyggnad i Obereschbach, en stadsdel i Bergisch Gladbach. Den nya byggnaden har plats för det växande företaget och ett ökande antal medarbetare samt täcker framtida behov för produktionsyta.

 

Den kontinuerliga tillväxten i Kina gör det nödvändigt att bygga nytt i Qingpu/ Schanghai. Schmersal Industrial Switchgear Shanghai Co. Ltd. (SISS) öppnar i augusti.

2013

Schmersal-gruppen förvärvar Böhnke + Partner GmbH styrsystem i Bergisch Gladbach och expanderar därmed affärsområdet för hissteknik med viktig styrteknik. Företagssätet för Böhnke + Partner expanderar till kompetenscentrum för hissteknik.

Schmersal-gruppens nya produktionsfabrik i Ranjangaon nära Pune i Indien invigs i oktober. Schmersal India Private Limited har cirka 60 medarbetare som tillverkar säkerhetsbrytare och kopplingsdon för hissar i den nya fabriken med knappt 4 000 m² produktions- och lageryta.

Efter två års planering och byggnation tar Schmersal-gruppen sitt nya europeiska centrallager i drift. Logistikcentret har en yta på 3 600 m² med plats för ett palettlager med 1 800 palettplatser, ett automatiskt smådelslager med 26 000 platser samt stora kommissionerings- och förpackningszoner.

2012

Första stenen för Schmersal-gruppens sjätte produktionsfabrik. Schmersal India Pvd. Ltd. som grundades 2007 kommer att producera säkerhetsinstrument och kopplingsdon för hissar för den indiska marknaden i Ranjangaon nära Pune.

Byggnadsarbeten påbörjas för logistikcentrum för Europa i Wuppertal.

Till topp

2011

Absolut bästa årsbokslut i företagets historia. Cirka 1 350 medarbetare genererar en omsättning på 180 miljoner €.

Första stenen läggs för en nya fabrik i Qingpu (Shanghai-distriktet )/Kina. Schmersal Industrial Switchgear Co. Ltd. har numera cirka 100 medarbetare. Ett byggnadskomplex med 9 500 m² produktionsyta, ett 4 000 m² stort lager och ett kontor med fem våningar och 1 700 m² yta skall byggas.

Till topp

2010

Civilingenjör Philip Schmersal tillträder till Schmersal-gruppens företagsledning som tredje ägargeneration, 65 år sedan företagets grundande. Philip Schmersal har varit verksam i många positioner inom företagsgruppen, bl.a. som chef för affärsområdet hissteknik.

Till topp

2009

Schmersal-gruppen riktar sig mot nya mål med strategin för teknik och marknad 2015. Huvudpunkterna i den nya strategin är förstärkt branschorientering, utbyggnad av lösnings- och systemverksamheten och intensivare kundrådgivning, t.ex. med Functional Safety Engineers.

Till topp

2008

En alldeles speciell ny byggnad invigs i Wuppertal i januari 2008. Den företagsinterna förskolan öppnar med 18 barn och en anspråksfullt pedagogiskt koncept: Barnens naturliga nyfikenhet skall utnyttjas för att leka och lära, både språk (engelska är andra språk i förskolan), naturvetenskap och teknik.

Schmersal-gruppen övertar Safety Control GmbH och deras systerbolag Safety Protec GmbH i Mühldorf / Inn i oktober 2008 och expanderar därmed produktsortimentet för säkerhetsrelaterad optoelektronik med högkvalitativa och praktikorienterade serier. De båda företagen beteckas nu som Schmersal Safety Control GmbH och är Schmersal-gruppens kompetenscentrum för optoelektronik.
 

Till topp

2007

Utbildningscentrum tec.nicum invigs.
Expansion av tillverkningen i Kina med redan över 100 medarbetare.

Till topp

2004

Heinz Schmersal blir ensam bolagsman för K.A.Schmersal GmbH; steute utgår ur företagsgruppen och förs vidare inom företagsfamiljen.
Ombildande av Schmersal-gruppen: Koncentration på tre affärsområden:

  • Hissteknik
  • Automationsteknik
  • Säkerhetsteknik

Till topp

1999

En tillverkningsfabrik i Shanghai/ China, som framför allt skall förse den östasiatiska marknaden med kopplingsdon för hissar, går i produktion.

Till topp

1997

Schmersal övertar Elan Schaltelemente GmbH & Co. KG i Wettenberg från Schunk-gruppen.

Till topp

1994

Schmersal övertar steute Schaltgeräte GmbH i Löhne.

Till topp

1982

Generationsbyte: Kusinerna Stefan och Heinz Schmersal övertar företagsansvaret. Säkerhet i system: Skydd för människa och maskin bestämmer framgångsrikt företagstänkande och handling.

Till topp

1974

Försäljnings- och produktionsbolaget ACE Schmersal Ltda. grundas i Sao Paulo/ Brasilien. Cirka 200 medarbetare hos ACE Schmersal tillverkar idag säkerhetsinstrument för den sydamerikanska marknaden.

Till topp

1970-talet

Som en av de första företagen börjar Schmersal med utveckling och produktion av elektroniska närhetsbrytare.

Till topp

1960-talet

Trenden för internationalisering uppfattas på ett tidigt stadium. Schmersal grundar dotterbolag inom viktiga marknader utomlands.

Till topp

1950-talet

Produktportföljen expanderas kontinuerligt. Många kopplingsdon används i säkerhetsrelevanta applikationer, t.ex. inom explosionsfarliga områden.

Till topp

1945

Omedelbart efter andra världskriget, grundara bröderna Kurt Andreas och Ernst Schmersal ett företag som först bygger komponenter för hissar. 1947 börjar man med produktion av mekaniska kopplingsdon.